gototopgototop
Iš moksleivių mobilumo Slovakijoje sugrįžus Spausdinti

Šių metų kovo 25-29 d. vyko Erasmus+ projekto „Conservation of food“ antrasis trumpalaikis mokinių mainų mobilumo susitikimas. Į šį projekto susitikimą Demandicėje (Slovakija) vyko keturios gimnazijos moksleivės: Gintarė Maižiūtė, Augustė Valytė, Simona Valytė (1a klasė), Neda Vadakojytė (2a klasė). Moksleives lydėjo anglų kalbos mokytoja Loreta Jankauskienė bei IT mokytojas Kęstutis Motiejuitis. Į Slovakijos mokyklą suvažiavo dvylika moksleivių iš Vokietijos, Gvadelupės (Prancūzijos užjūrio teritorija Karibų jūros regione) bei Lietuvos. Visi atvykę moksleiviai turėjo galimybę gyventi slovakų moksleivių šeimose, susipažinti su slovakų kultūriniais, mitybos, gyvenimo būdo aspektais, lavinti angų kalbos įgūdžius.

Tris dienas susitikimo dalyviai praleido Demandicės mokykloje, eksperimentavo fermentuodami pieną (gamino varškę), raugdami kopūstus, pažindami vaistines žoles. Kiekvienos šalies moksleiviai pristatė atliktus namuose maisto konservavimo eksperimentus, vaistines arbatas bei plakatus apie atliktus eksperimentus. Moksleiviai bei mokytojai lankėsi Levicės pieno fabrike, kuriame susipažino su pramoniniu pieno fermentavimo procesu, pieno produktų gamyba, taip pat galėjo jų paskanauti.

Smagi buvo šeimininkų suorganizuota dviejų dienų kelionė į Aukštuosius Tatrus. Kopėme į kalnus, lipdėme senį besmegenį, vaikščiojome Bachledka medžių lajų taku Tatrų kalnuose. Susitikimo paskutinę dieną moksleiviai kūrė filmukus, pristatymus apie savaitę Slovakijoje, o vakarę vyko smagus atsisveikinimo vakarėlis su šokiais ir dainomis.

Visą medžiagą apie savaitės veiklas galite rasti eTwinning projekto Twinspace puslapyje: https://twinspace.etwinning.net/71637/home