Sėkmės pakylėti

Mokslas nebuvo ir niekuomet nebus užbaigta knyga. Kiekvienas svarbus laimėjimas iškelia naujų klausimų, o visokia raida ilgainiui susiduria su naujais, kaskart didesniais sunkumais.  (Fizikas Albert Einstein)

Kiekvieni metai tiek moksleiviams, tiek mokytojams yra vis kitokie dėl  mokymosi tempo, besikeičiančių aplinkybių, iškylančių  problemų.   2020-2021 mokslo metai „Aušros“ bendruomenės nariams taip pat išskirtiniai: tai iššūkių metai, kai sunkiau parodyti, ko esi vertas, ką gali prasmingo nuveikti, kuo praturtinti save ar kitus.  Tačiau smalsiems, kūrybingiems,  atkakliai siekiantiems savo tikslų „Aušros“ gimnazistams šie sunkumai nė motais. Todėl , kaip ir kasmet, galime pasidžiaugti moksleivių (o ir jų mokytojų) laimėjimais. Jau beveik baigiasi rajono etapų dalykinių  olimpiadų turai, kuriuose pelnyta  nemaža pirmųjų  vietų.  Džiaugiamės ir didžiuojamės mokiniais, kurie nepabūgo gal kiek neįprastų olimpiadų ir konkursų formatų ir sėkmingai išbandė savo jėgas. Nuoširdų ačiū tariame mokytojams, kurie sugebėjo įsigilinti į skaitmeninį turinį, įvertinti darbus. Tačiau jei nebūtų šaunių mokinių, veikiausiai nebūtų ir ką vertinti, todėl skubame pasidalinti tuo, kas glosto širdį, leidžia suvokti mokytojo darbo prasmę.

Įspūdingiausią  pergalių kraitį  sukrovė Aurimas  Ragulis (2a klasė).  Moksleivis laimėjo pirmąsias vietas lietuvių kalbos ir literatūros (mokytoja Ramunė Ambroževičienė), informacinių technologijų, (mokytoja Lina Karkliuvienė), chemijos ( mokytoja Lina Martinkienė) olimpiadose. Taip pat Aurimas pelnė laurus anglų kalbos konkurse ( mokytoja Raimonda Dantienė) bei puikiai pasirodė Lietuvos mokinių chemijos konkurse, kur užėmė 8 vietą. Sakysite, ne tiek ir daug. O jei pridursime, kad konkurse būta net  23 dalyvių  iš visos Lietuvos mokyklų, tikriausiai ne vieno širdis apsidžiaugs. Chemijos Aurimą moko mokytoja Lina Martinkienė. Patikėkite, dar ne viskas: 2a klasės mokinys Aurimas Ragulis rajoninėje (II etapo) matematikos olimpiadoje  I - II g klasių grupėje užėmė I - ą vietą,  surinko 60 procentų visų taškų.  Pasiekęs tokį aukštą rezultatą balandžio mėnesį  vaikinas dalyvaus respublikinėje matematikos olimpiadoje! Kaipgi nesidžiaugsi. Džiaugiasi Aurimo rezultatais ir jo mokytojas Arūnas Nesavas.

Aurimui nedaug tenusileidžia merginos. Štai 2c klasės mokinei Auksei Norvaišaitei puikiai sekėsi  68-osios Lietuvos mokinių fizikos olimpiados II etape : mokinė užėmė 1- ąją  vietą  (mokytojas Gintautas Poliakas). Taip pat  Auksė  laimėjo pirmąją  vietą respublikinėje  9-12 klasių geografijos olimpiadoje „Mano gaublys 2021 “  ( mokytoja Giedrė Motiejuitė).  Puikūs ir  gimnazistės biologijos olimpiados rezultatai (mokytoja Rūta Stankūnienė) . Auksė atstovaus „Aušros“ gimnazijai  respublikinėje Lietuvos mokinių biologijos olimpiadoje.

Puikių rezultatų pasiekė  ir pirmų klasių mokiniai. Nedas Bidlauskas, 1b klasės mokinys, Lietuvos mokinių fizikos olimpiados II etape užėmė  pirmąją  vietą. Niekam nenusileido ir  Fausta Žebrauskaitė ,1a klasės gimnazistė, 59- ojoje Lietuvos mokinių chemijos olimpiadoje (II etapas) pelnydama  1-ąją vietą.  Nudžiugino ir  Pijus Juočas ( 1c klasė) -   respublikinėje  9-12 klasių geografijos olimpiadoje „Mano gaublys 2021“  laimėta pirmoji vieta. Šaukiame „Valio“ garsinantiems gimnazijos vardą.

Trečių ir ketvirtų klasių mokiniai taip pat sėkmingai įveikė olimpiadų antruosius etapus. Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje 1- ąją  vietą laimėjo ir gimnazijai respublikinėje olimpiadoje atstovaus Justė Lapinskaitė,  3b klasė ( mokytoja Birutė Krajinienė). Anglų kalbos olimpiadoje nepralenkiamas buvo Patrikas Zalagėnas (3a kl.), jo mokytoja  Loreta Jankauskienė. Paaiškėjo, kad Ema Vaineikytė (3c kl)  ir Domantas Keturakis ( 4a kl.)  puikiausiai išmano   informacines  technologijas – juk neatsitiktiniai šių moksleivių rezultatai puikūs ( mokytoja Lina Karkliuvienė). Beje,  Domantas yra ir tarp 50 geriausių Tarptautiniame IT ir informatinio mąstymo konkurso dalyvių. Šiame konkurse dalyvauja apie 500 Lietuvos moksleivių. Sutikite, yra kuo didžiuotis.  Taip pat Domantas -  68-osios Lietuvos mokinių fizikos olimpiados pirmosios vietos laimėtojas ( mokytojas Gintautas Poliakas). 4 c klasės mokinė Gustė Kublickaitė  - matematikos olimpiados nugalėtoja (mokytoja Asta Žilinskienė). Gustei linkime sėkmės ir respublikiniame istorikų olimpiados finale, nes II ture  mergina  laimėjo pirmąją  vietą. Gustę  istorijos moko mokytoja Lina Ulinienė. Taip pat džiugu, jog mokytojo Valento Ramono sudominta ir padedama Gustė užkopė į biologijos mokslų aukštumas, laimėjo biologijos olimpiados II etapą. Arvydas Ulpis (3c kl.)  ir Ugnė Šilinskaitė (4c ) savo amžiaus grupėse tapo nugalėtojais respublikinėje  9-12 klasių geografijos olimpiadoje „Mano gaublys 2021“. Priminsime, kad  „ Mano gaublio" tikslai - populiarinti mokinių domėjimąsi geografija, sudaryti galimybes dalyvauti konkurse ir atlikti užduotis  visiems mokiniams. Tad itin džiugu, kad per dvi dienas olimpiadoje sudalyvavo  net 131 mokinys. Mokinių  skaičiumi tai buvo gausiausia olimpiada . Ačiū mokytojai Giedrei Motiejuitei už meilę geografijai ir gebėjimą ta meile uždegti mokinius.

Dėkodami visiems olimpiadų dalyviams, ne tik nugalėtojams, norime linkėti neprarasti smalsumo, nebijoti kartais pralaimėti – juk nesėkmės grūdina! Ir ką gali žinoti – gal kitąkart sveikinsime kitus.

Violeta Židonienė

Joniškio „Aušros“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos