Priimti sprendimą karjerai padėjo išvyka į „Aukštųjų mokyklų mugę 2023“

Siekdami užtikrinti sąmoningą ir informacija paremtą studijų pasirinkimą, išsiaiškinti pasirinkimo galimybes, kokia priėmimo tvarka, kaip pasirengti studijoms, Joniškio rajono „Aušros“ gimnazijos baigiamųjų klasių mokiniai lankėsi Kaune 20-ąjį kartą vykusioje „Aukštųjų mokyklų mugėje 2023“. Po dvejų metų pertraukos (tradicinė mugė dvejus metus buvo atšaukta dėl pandemijos) kartu su 13 860 mugės lankytojų, kuriuos suskaičiavo nauja automatizuota skaičiavimo sistema, beveik 80 mūsų rajono abiturientų domėjosi siūlomomis galimybėmis ir populiariausiomis studijų programomis. Pranešimų ir pagrindinėje renginio salėje domėjosi aukštojo mokslo pasiūla, švietimo sistemos naujienomis bei pokyčiais. Lankytojų buvo tiek, kad kartais norint prieiti prie norimos aukštosios mokyklos stendo, teko gerokai luktelėti.

Iškilmingame atidarymo renginyje „Žalgirio“ arenos amfiteatre susirinkusius sveikino švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Mugės lankytojams aukštųjų mokyklų stenduose nestigo ne tik informacinių leidinių apie stojimą ir studijas, bet ir itin naudingų patarimų ateities profesinio kelio, karjeros, darbo rinkos klausimais. Renginyje buvo galima sutikti visus Lietuvos didžiuosius universitetus, šiais metais būsimiesiems studentams pristačiusius ne tik platų spektrą sėkmingiausių ir populiariausių studijų programų, bet ir naujas arba atnaujintas programas. Šalies kolegijos mugėje pristatė tiek studijas, tiek jų išugdomų gebėjimų įvairovę, kompetencijas, ypatingai vertinamas šiandieninėje darbo rinkoje.

Aukštųjų mokyklų parengta dalomoji medžiaga, vizualinės priemonės, gyvi pokalbiai su studentais ir dėstytojais, kurie pasakojo apie karjerą, studijų kryptis, studijų pasirinkimo reikšmę ateities karjerai, papildomas galimybes ir progas, kurias sukuria studijos ir profesinis mokymas ne vienam jaunuoliui padėjo atrasti savo sprendimą karjerai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos