Mokymai „Graži, tvari ir įtrauki mokykla“

  • Paskelbė : Kęstutis Motiejuitis
  • Paskelbta: 2023-05-16
  • Kategorija: Pranešimai

Gegužės 15 d. 1b klasės mokiniai dalyvavo 6 val mokymuose „Graži, tvari ir įtrauki mokykla“ pagal eTwinning 2022 m temą „Mūsų ateitis:gražu, tvaru, įtrauku. Mokyklos ir naujasis europinis bauhauzas“. 
Šių metų sausio mėnesį gimnazija gavo Erasmus akreditaciją, kurios vienas iš tikslų ir yra kurti tvarią ir įtraukią mokyklą, tad šie mokymai yra pirmoji veikla suplanuotiems uždaviniams pasiekti. Erasmus akreditacija - tai priemonė, skirta bendrojo ugdymo, profesinio mokymo ir suaugusiųjų švietimo įstaigoms, ketinančioms nuolat dalyvauti programos „Erasmus+“ mobilumo veikloje ir suteikia privalumus teikiant paraiškas mobilumų projektams, leidžia gauti pastovų finansavimą ir padeda siekti ilgalaikių tikslų. Gavus Erasmus mobilumų projektų finansavimą bus vykdomos ir tarptautinės mobilumų veiklos. 
Mokymų metu lektoriai Žilvinas ir Milda per įvairių žaidimų ir simuliacijų projekcijas skatino moksleivius diskutuoti, vertinti situacijas, kelti problemas, ieškoti problemų sprendimo būdų. Nagrinėtos tvarumo, klimato kaitos, darbo komandoje, savanoriavimo, įtraukties ir įvairovės temos. Aktyvios veiklos visos dienos darbe mokiniams suskambo naujai ir suteikė naujų patirčių ir įgūdžių.  

Mokytojai Giedrė ir Kęstutis Motiejuičiai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos