Mūsų mokykla įsitraukė į GLOBE veiklas

Programa GLOBE - tarptautinė mokslo ir švietimo programa, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas mokslinio raštingumo skatinimui ir ryšių tarp aplinkosauga aistringai besidominčių žmonių kūrimui. GLOBE turi tris pagrindinius tikslus: didinti aplinkosauginį sąmoningumą, prisidėti prie geresnio mokslinio Žemės supratimo ir skatinti geresnius mokinių pasiekimus gamtos mokslų ir matematikos srityse. Dalyvaudami GLOBE veiklose, mokiniai, mokytojai ir mokslininkai gali prisijungti prie pasaulinės programos bendruomenės ir gilinti ryšius vietinėse bendruomenėse.  Šios programos iniacityva mūsų gimnazijoje lankėsi Vilniaus Žemynos progimnazijos 8a klasės mokiniai. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui V. Židonienė pasitiko svečius ir pristatė mokyklą. Biologijos mokytoja R. Stankūnienė su 1c klasės mokiniais ir auklėtoja I. Jakiene pasidalino tyrimų ir stebėjimų gerąja patirtimi. Vilniečiai liko sužavėti mūsų mokyklos parku ir laboratorijomis. Kartais taip atsitinka, kad nebepastebime, kaip pas mus gražu. Kaip smagu, kad kiti tai primena!
GLOBE nariai visame pasaulyje bendradarbiauja ir kartu atlieka mokslinius tyrimus. Jie renka ir dalijasi duomenimis su NASA ir pasauliu, skatindami atlikti daugiau tyrimų ir geriau suprasti aplinką. GLOBE skiria didelį dėmesį pasaulinių oro sąlygų ir kitų didelio masto reiškinių poveikiui vietinei aplinkai tirti.  GLOBE programa įskiepija mokiniams dėkingumą aplinkai ir gilesnį norą tapti aplinkos tvarkytoju. 
Visus mokyklos bendruomenės narius iki gruodžio 1d. kviečiame tapti medžių pranešėjais,  (TREE REPORTER):  sukurti tekstą, kaip atrodytų interviu su Jūsų pasirinktu medžiu ar 1 min. ilgio vaizdo įrašą, t.y. pokalbį su Jūsų pasirinktu medžiu. Pabandykite įsivaizduoti, ką medžiai, augantys Jūsų aplinkoje, norėtų Jums pasakyti...
Nuotraukose -  akimirkos iš susitikimo su Vilniaus Žemynos mokiniais ir mūsų 2b ir 2d klasių mokinių stebėjimai ir duomenų rinkimas apie savo sodintus medžius mokyklos parke.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos