Gimnazijos mokytojai tobulino anglų kalbos įgūdžius LAKMA ir British Council kursuose

  • Paskelbė : Kęstutis Motiejuitis
  • Paskelbta: 2023-05-19
  • Kategorija: Pranešimai

Nuo 2022 m. spalio mėnesio vykdomas projektas „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“ ("English Through Media Literacy"), skirtas mokytojams mokytis anglų kalbos, integruojant medijų raštingumą. Jį inicijavo ir organizavo British Council Lithuania ir  LAKMA (Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacija). Į šį projektą pateko net 7 Joniškio „Aušros“ gimnazijos mokytojai. Jie dalinasi savo mintimis apie naudą, įgytą patirtį.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jurgita Bulzgienė
Anglų k. kursai „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“  buvo maloni patirtis, atsirado didesnė motyvacija mokytis. Užsiėmimai buvo orientuoti į gramatikos ir kalbos tobulinimą. Viskas, ką mokiausi, buvo reikalinga ir naudinga. Mokytoja labai draugiška, bendraujanti ir motyvuojanti. Ačiū Anglų kalbos mokytojų asociacijai ir Britų tarybai už suteiktą galimybę ir žinias.

Informacinių technologijų mokytojas Kęstutis Motiejuitis
Įgytas užsienio kalbos žinias pritaikau vykdydamas tarptautinius Erasmus+ bei eTwinning projektus. Dalyvavau projekto mobilumuose Graikijoje ir Bulgarijoje kartu su geografijos mokytoja, kuri taip pat dalyvavo LAKMA organizuotuose anglų kalbos kursuose, organizavo veiklas anglų kalba Ispanijos moksleiviams, viešėjusiems gimnazijoje. Vedžiau pamoką gimnazijos dešimtokams apie medijas ir informacinį raštingumą, kurios metu moksleiviai kūrė infografikus apie medijas bei jų rūšis, melagienas, dezinformaciją, kaip atpažinti jas. Ačiū mokytojai Kristinai!

Bibliotekininkė Deimantė Petrikienė
Dėkoju organizatoriams už suteiktą galimybę mokytis. Labai patiko kursai. Pamokos pralenkė mano lūkesčius, daug ką prisiminiau, žymiai daugiau išmokau, nei tikėjausi. Nuoširdžiai ačiū grupės mokytojai Vidai Juškevičienei.

Rusų kalbos mokytoja Jurgita Mažrimienė
Anglų kalbos mokiausi mokykloje būdama mokinė prieš daugiau nei 30 metų. Todėl  naudinga ir įdomu  buvo prisiminti ir pasitikrinti turimas žinias. Labai patiko mokytojos gebėjimas konkrečiai, aiškiai ir suprantamai pateikti naują medžiagą. Imponavo mokytojos kantrybė ir tolerancija. Ačiū mokytojai Jūratei Kirdeikienei.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas Vytautas Šalavėjus
Per 100 valandų išmokome daug. Sudėtingiausia buvo rasti laiko, kad galėčiau atlikti namų darbus, išmokčiau naujus žodžius. Kursai intensyvūs, tingėti nebuvo kada. Noriu padėkoti mokytojai Jūratei Kirdeikienei, kuri kantriai aiškino dar ir dar kartą, kuri drąsino ir gyrė, skatino patiems ištaisyti savo klaidas. 

Informacinių technologijų mokytoja Lina Karkliuvienė
Ačiū už galimybę tobulėti. Po šių kursų galiu laisviau kalbėti su kolegomis iš kitų šalių (Erasmus+ projektai), ieškoti medžiagos savo pamokoms anglų kalba.

Geografijos mokytoja Giedrė Motiejuitė
Galimybė pagilinti anglų kalbos žinias visada džiugina. Mums padeda geriausi anglų kalbos mokytojai! Smagi ir naudinga patirtis! Mūsų Gintarė – kantrybės ir pozityvo užtaisas! Vyko smagūs ir ne itin lengvi mokymai su nuostabiais mokytojais iš visos Lietuvos. Tapome kolegomis! Žinau, labai visų pasiilgsiu! 
Linksmiausias žodis, kurį išmokau kursų metu – barštukai (definition from Mariampolė raudonieji burokėliai suvalkietiškai)... Tiems, kas nežino: definition of beetroot from the Cambridge Essential Dictionary  a round, dark red vegetable that is usually cooked and eaten cold.
P.S. Ačiū LAKMA ir British Council

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos