Dar vienas sugrįžimas...

  • Paskelbta: 2024-03-29
  • Kategorija: Alumnai

DAR VIENAS SUGRĮŽIMAS...

Šįkart GRAŽVYDAS KAŠKELIS, 2004 m. alumnas

 

Abiturientams pavasaris atneša ne vieną rūpesčio akimirką – jaudulį dėl artėjančių brandos egzaminų ir nerimą, kad nesuklystų priimant pirmuosius rimtesnius sprendimus dėl karjeros.

Norėdamas padrąsinti jaunimą, į savo mokyklą – „Aušros“ gimnaziją – susitikti su dvyliktokais sugrįžo prieš dvidešimtį metų ją baigęs 68 laidos absolventas Gražvydas Kaškelis. Gražvydas jau penkiolika metų dirba istorijos mokytoju. Karjeros pradžia buvo Vilniaus Tuskulėnų gimnazijoje, vėliau mokytojavo prestižiniame Erudito licėjuje. Ten yra pelnęs pilietiškiausio ir mylimiausio mokytojo nominacijas. Mokytojas drąsiai priima iššūkius, kurie augina, brandina ir veda į priekį, todėl šiuo metu istorijos moko tarptautinėje mokykloje Liuksemburge.

Pedagogas pasidalino prisiminimais apie savo jaunystės metus „Aušros“ gimnazijoje, supažindino su mokymo ypatumais Liuksemburge. G. Kaškelio nuomone, mokytojo profesija yra prestižinė, jos indėlis į visuomenės gerovę – milžiniškas.

Dėkojame mokytojui Gražvydui už nuoširdžius patarimus karjeros klausimais, įtaigų pasakojimą apie pedagogo profesiją ir linkime... Įgijus vertingos tarptautinės patirties, grįžti į gimtąją Lietuvą. Kiekvieno iš mūsų kasdieninės pergalės yra ir visos Lietuvos sėkmė.

Rasa Žukauskaitė, gimnazijos karjeros konsultantė

Vilija Bartašienė, alumnų asociacijos narė, gimnazijos mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos