Gaziantepe (Turkija) vyko KA210 Erasmus+ projekto „Nieko nėra brangesnio už sveikatą“ mobilumas

2023 m. spalio 9–12 d. Gaziantepe vyko KA210 Erasmus+ projekto „Nieko nėra brangesnio už sveikatą“ mobilumas. Tai 4-asis bendradarbiavimo vizitas, kuriame susitiko šalys partnerės: Lietuva, Italija, Rumunija ir Turkija. Po sutikimo ceremonijos mokykloje ir susipažinimo su programa sekė kiekvienos šalies – partnerės prisistatymas, apklausos apie valgymo sutrikimus ir nutukimą, apklausos apie sveikus įpročius rezultatų aptarimas ir palyginimas.

2 diena. Kultūros diena. Aplankyta Gaziantepo pilis, Turkijos virtuvės muziejus, Tahmis Coffee, Žaislų muziejus, Zeugma Mosaik muziejus, ekskursija po Bey gatvę (istorinė gatvė), Pirties muziejus. Susipažinome su Gazentepo istorija, šalies didvyriais, kultūra. Į šeimas grįžome pavargę, bet puikios nuotaikos ir kupini įspūdžių.

3 diena. Fizinio aktyvumo diena. Išvyka į Dūlūkbabą parką, kopimas laipiojimo siena ir žygiai pėsčiomis, informacijos apie sportinės veiklos ir sveikos gyvensenos naudą rinkimas, projekto pristatymui. Vakare linksmai leistas laikas atsisveikinimo vakarėlyje.

4 diena. Pristatymų diena. Medžiagos apie sveiką gyvenimo būdą rinkimas, analizavimas, plakatų kūrimas ir pristatymas, Diskusija apie nutukimo ir netinkamos mitybos grėsmes ir pasekmes jauno žmogaus sveikatai. Po pietų iškilminga sertifikatų ceremonija.

Bendradarbiavimo vizitas į Gaziantepo miestą, Turkijoje, buvo viena iš nuostabiausių patirčių. Šis projektas suteikė galimybę pagilinti savo žinias apie sveiką gyvenseną, galimybę susirasti naujų bendraminčių  draugų.  Dalyvavimas projekte leido pažinti Turkiją, jos istoriją ir kultūrą, bei pagilinti savo bendravimo įgūdžius ir  anglų kalbos žinias. Veiklos ir užsiėmimai Gaziantepe tikrai neprailgo ir kiekviena diena atnešė vis naujų įspūdžių, kurie su mumis išliks dar ilgai.  

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos