Mokėmės kurti haiku su rašytoja Ilona Ežerinyte

  • Paskelbta: 2021-01-07
  • Kategorija: Renginiai

I–II klasių gimnazistai dalyvavo nuotolinėje haiku kūrimo pamokoje rašytoja Ilona Ežerinyte. Pirmas įspūdis buvo toks, kad ši rašytoja labai malonus žmogus. Buvo malonu klausytis raminančio rašytojos balso ir stebėti rašytoją, jos veidą, kuris spindėjo iš laimės, nuoširdumo ir atsidavimo mums vedant šią trumpą, bet nuostabią ir labai naudingą pamoką. Mano veide taip pat spindėjo šypsena. Pasijutau ypatingai, kai ši rašytoja mums vedė pamoką.

Labai patiko klausytis, kaip rašytoja I. Ežerinytė pasakojo apie haiku istoriją, apie japonų karius samurajus. Labai patiko rašytojos paminėtas sakinys ,,Kuo mažiau prisirišimų, tuo labiau esi laisvas“. Šis sakinys dabar skamba mano galvoje ir sukėlė daug įdomių minčių. Labai patiko mintys apie nuotraukas, kurios iš šalies daug kam atrodė labai paprastos. Įstrigo mintis, kad jeigu žmogaus nuotraukoje nesimato, tai dar nereiškia, kad ten jo nėra. Patiko pasakojimai apie žmonių prisirišimą prie gamtos... Kiek daug mes sugadinome ir pakeitėme gamtoje esančių grožybių, kaip jos nebevertiname.

Man buvo įdomu klausytis apie haiku. Atrodo, kelios paprastos eilutės, bet šiose eilutėse slypi kažkas kitokio, paslaptingo galbūt skaudaus ar baisaus ir mane tai be galo sužavėjo ir privertė susimąstyti.

Visą pamoką sėdėjau ištempus ausis ir klausiau kiekvieną žodį, kiekvienas žodis mane nuramino ir privertė pasijusti nuostabiai, neapsakomai ypatingai. Kiekviename paprastame daikte galime įžvelgti kažką nepaprasto, tik reikia nurimti, atsipūsti ir mėgautis akimirka, kurios daugiau gali ir nebebūti. Gyvenimas toks trumpas, gyvenimą galima apibūdinti keliomis trumpomis haiku eilutėmis. Nors ir trumpos haiku eilutės, kaip ir pamoka su rašytoja, bet tai tapo mūsų trumpo susitikimo dalimi. Bandėme ir patys kurti. Ir pavyko!

Nuoširdžiai dėkojame rašytojai Ilonai Ežerinytei  už dovanotą laiką ir mokytojams, kurie suorganizavo šį įdomų, kitokį, susitikimą!

Autorius:
Ia klasės gimnazistė Luka Drupaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos