Akcija „1000 ąžuolų Lietuvos mokyklose“

Kovo 20 d. minėjome Pasaulinę žemės dieną, simboliškai primenančią žmonijos atsakomybę už ekosistemas, rūšis, buveines bei raginančią išmokti gyventi santarvėje su gamta.

Suvokdama nepaneigiamą santykio su gamta svarbą, mūsų gimnazija prisijungė prie akcijos „1000 ąžuolų Lietuvos mokyklose“.

Akcijos idėja – minint miškininkystės mokslų šimtmetį ir akcentuojant Pasaulinės žemės dienos reikšmę, skleisti žinią apie medžių svarbą planetai ir mūsų visų ateičiai darnoje su gamta.

Balandžio 14 d., VDU Žemės ūkio akademijos dr. Ekaterina Makrickienė ir prof. dr. Gintautas Mozgeris, gimnazistams pristatė akademiją ir kilmingus ąžuoliukus, supažindino su sodinimo procesu. Po pristatymo visi patraukėme sodinti ąžuoliukų. Pasodinus ąžuoliukus, gimnazijos direktoriui buvo įteiktas pažymėjimas-sertifikatas, liudijantis, kad pasodinti kilmingų gilių ąžuoliukai. Tai – VDU Žemės ūkio akademijos ir mūsų gimnazijos bendrystės simbolis, galimybė prisidėti prie Lietuvos gamtos išsaugojimo, stiprybės ženklas.

Tikimės, kad sėkmingai prigis padovanoti ąžuolų sodinukai, išaugę iš kilmingo Karvelių (Kauno r.) ąžuolo gilių. Kiekvienas didingos kilmės ąžuolas ne tik simbolizuoja ryšį su žeme, gamta, bet, tikimės, teiks stiprybės mūsų kasdieniuose darbuose bei ryžto didingų tikslų siekime.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos