Erasmus+ projekto  „Nothing is More Precious than Health“ mainų programos veiklos

Joniškio „Aušros“ gimnazijoje visą savaitę (10-24/10-28)  vyko Erasmus+ projekto  „Nothing is More Precious than Health“ mainų programos veiklos, kuriose dalyvavo šios  šalys – Rumunija, Italija, Turkija ir Lietuva. Projekto tikslas yra skatinti sveiką gyvenseną, sveiko maisto populiarinimą ir aktyvaus gyvenimo būdo reikšmę jaunimui. Svečiai buvo pasitikti šokiais ir žaidimais. Tarptautinio projekto savaitė prasidėjo  supažindinimu su savaitės programa, svečių pristatymais, lankymusi pamokose. Pirmosios viešnagės dienos popietę  Turizmo ir verslo centro gidė Marta Laukutytė svečiams pristatė Joniškio miestą, o  Leonas Karaliūnas visus sužavėjo eksponatais ir pasakojamomis  istorijomis Krepšinio muziejuje.

Antrąją projekto dieną svečiai viešėjo Vilniuje: pasivaikščiojo  po Katedrą,  nusileido į jos požemius, aplankė Vilniaus universiteto Filologijos fakultetą, kopė į Gedimino pilies bokštą. Po ilgos, naujų įspūdžių pilnos dienos svečiai degustavo tradicinės lietuvių  virtuvės patiekalus.

Įvairios veiklos svečiams gimnazijoje buvo numatytos trečiąją svečiavimosi mūsų krašte dieną. Svečiai lankėsi pamokose, po to jų laukė darbas grupėse, kur reikėjo paruošti pristatymą apie jų šalies tradicinį patiekalą, skaptavo moliūgus artėjančiai Šviesos šventei. Buvo ragaujama trinta moliūgų sriuba  ir moliūgų pyragas. (Už moliūgus dėkojame buvusiai gimnazijos mokinei Šarūnei Vaitekūnei.) Pasisotinę svečiai išvyko į dar vieną kelionę, kurios metu  buvo supažindinti su Joniškio kraštu, jo kultūra, tradicijomis. Lankėsi Mūšos tyrelio draustinyje, kur mokytoja Giedrė Motiejuitė pasakojo apie šios vietovės grožį, geografinius ypatumus ir augmeniją.  Apsilankius Žagarės dvare, svečiai skanavo tradicinių  Žiemgalos krašto virtienių. Juos ruošė Neringa Striūgaitė, „Virtienių restoranėlio“ savininkė ir šefė. Daugiausia pagyrų sulaukė virtiniai su varškės įdaru.

Ketvirtąją dieną mokiniai, lankėsi pamokose, žaidė tinklinį ir įvairius žaidimus, šoko ir pristatė darbus  apie sveikuoliškus savo šalių patiekalus. Diskusijos metu nuspręsta paruošti tarptautinį sveikos gyvensenos terminų žodyną, o tradicinius patiekalus sudėti į spalvotą lankstinuką. Vėliau savo išskaptuotais moliūgais prisijungė prie Šviesos šventės dalyvių. Tai buvo viena iš dienų, kai mokiniai galėjo daugiau laiko praleisti visi kartu, artimiau pažinti vieni kitus...

Paskutinioji projekto diena buvo skirta apsilankymui kaimyninėje šalyje. Svečiai grožėjosi įdomiu Rygos senamiesčiu, unikalios architektūros pastatais, mums visad nuostabia Baltijos jūra

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos