Erasmus+ KA210 „Nothing is more precious than health“ mobilumas Rumunijoje

Dalyvavimas tarptautiniuose projektuose – tai didelis iššūkis, kuris suteikia naujų galimybių mokytis, dalintis sukaupta patirtimi, stiprinti komunikavimo įgūdžius bei pažinti kitas kultūras. Balandžio 24-28 dienomis keturi Joniškio „Aušros“ gimnazijos mokiniai, lydimi mokytojų lankėsi Rumunijoje Licceul Gheorghe Tatarescu Rovenari, įgyvendindami Erasmus + KA210 projektą „Nothing is more precious than health“. Čia vyko jau trečiasis susitikimas su projekto partneriais iš Italijos, Turkijos ir Rumunijos. Šio susitikimo tema „Priklausomybės technologijoms“ („Technology addiction“).

Jau pirmąją vizito dieną, po atidarymo ceremonijos ir partnerių prisistatymų įvairių šalių mokiniai susiskirstę į komandas, dalijosi vaidmenimis grupėse, rengė pranešimus apie priklausomybę nuo technologijų ir jų įtaką akademiniams rezultatams, rengė plakatus ir šūkius apie priklausomybių žalą.

Antroji vizito diena buvo numatyta kultūrinei - pažintinei veiklai. Projekto dalyviai grožėjosi Targu Jiu miestu ir miesto parku – muziejumi,  apsilankė senovinėse vietose, aplankė Konstantino Brancusi, vieno didžiausių Rumunijos skulptorių, etnografinį kompleksą. Na, ir, žinoma, Horezu tradicinių amatų mugę su nuostabiu Horezu vienolyno kompleksu.
Trečioji diena buvo skirta sportui. Projekto dalyviai turėjo galimybę stebėti kiek reikia ištvermės ir jėgų treniruojantis būsimiems boksininkams. Buvo galima išbandyti  mažai žinomą sporto šaką oiną, susirungti draugiškose futbolo, parungtyniauti teniso ir tinklinio varžybose. Vėliau mokiniai linksmai leido laiką Nuotykių parke: juk aktyvūs užsiėmimai - tai būdas praleisti laiką be technologijų.

Ketvirtosios  dienos veikla buvo skirta sveikai gyvensenai propaguoti. Partneriai diskutavo sporto, sveikos gyvensenos ir sveikatai palankios mitybos temomis. Aptarė sveikos gyvensenos gaires. Užsiėmimų pabaigoje buvo įteikti sertifikatai.

Neabejojama projekto nauda. Mokiniai turėjo galimybę keliauti, susipažinti su kitų tautybių kultūra ir tradicijomis, tobulinti komunikavimo bei užsienio kalbos įgūdžius.  Tai skatina pasitikėti savo jėgomis, drąsiau išsakyti savo mintis ir nuomonę, nugalėti savo baimes.

Savaitė Rumunijoje prabėgo nepastebimai. Atrasti nauji draugai, patirtos emocijos ir įspūdžiai  ilgai išliks atmintyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos