Su laivavedžiu kalbėta apie karjerą laive

Šiandien Joniškio ,,Aušros” gimnazijos III g klasių mokiniai susitiko su skaistgiriečiu laivavedžiu, dabar antruoju laivo kapitono asistentu dirbančiu Simu Adomaičiu. 
Ilgą laiką jūroje praleidžiantis S. Adomaitis jūrų laivavedybos studijomis Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje susidomėjo dar besimokydamas gimnazijoje. Galutinį sprendimą – studijuoti minėtoje aukštojoje mokykloje Simas priėmė nuvykęs į Klaipėdą ir studijų mugės metu pabendravęs su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentais. 2018 metais ją baigė su pagyrimu. Studijų kryptis – jūrų technologijos. 
Simas – aktyvus žygeivis. Jo galerijoje – ne vienas apdovanojimas. Tarp jų – Lietuvos žygeivio vardo sertifikatas, suteikiantis varinio žygeivio vardą ir tai patvirtinantis skiriamas ženklas. Svečias gimnazistams papasakojo apie darbą, šventes laivuose, iššūkius, su kuriais tenka susidurti laivo įgulai. Mokiniai domėjosi laive esančia įranga, gelbėjimosi operacijomis ištikus nelaimei. Pasak gimnazijos svečio, dirbant laive, galima kilti karjeros laiptais. Anot jo, pradedančio laivavedžio mėnesinė alga siekia 4000–5000 Eur. Laive darbuojasi ir kelios merginos, kilusios iš Joniškio rajono. 
S. Adomaitis pasakojo, kad studijuojant Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje jam pravertė dar mokykloje įgytos matematikos, fizikos, geografijos, užsienio kalbos žinios.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos