Erasmus+ projekto “Sustainable gastronomy” mobilumo veiklos Italijoje

Šią savaitę penki Joniškio „Aušros“ gimnazijos moksleiviai ir du mokytojai dalyvavo Erasmus+ projekto “Sustainable gastronomy” mobilumo veiklose Ipsseoa "S.Pertini" mokykloje Brindizio mieste, Italijoje. Tai Erasmus+ akredituotų mokyklų mobilumo projektas Nr. 2023-1-LT01-KA121-SCH-000121974. Su šia mokykla kartu vykdomos ir eTwinning projekto veiklos. Mūsų moksleiviai susipažino su Italijos mokykla, vėliau kartu su italų moksleiviais kūrė infografiką bei plakatą maisto tvarumo bei tvarios gastronomijos tema, dalyvavo anglų kalbos pamokoje, lankėsi Brindizio archeologijos muziejuje. Moksleiviai pristatė Lietuvą, jos lankytinas vietas, Joniškį, gimnaziją bei lietuvių tradicinę virtuvę. Vienoje iš Italijos mokyklos virtuvių gamino fokačiją, kurią vėliau ragavo. Artimiausioje parduotuvėje atliko tyrimą, kuriuo siekta išsiaiškinti iš kur atkeliauja produktai ant italų stalų. Taip pat projekto komanda aplankė Lečę, Šiaurės Italijos Florenciją, saugomą teritoriją Torre Guaceto ir lėto maisto ūkį, kuriame auginami pomidorai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos