Rinkosi „Aušros“ gimnazijos alumnai

  • Paskelbta: 2024-05-30
  • Kategorija: Alumnai

Gegužės 3 d. Joniškio „Aušros“ gimnazijoje įvyko pirmasis gimnazijos alumnų asociacijos ataskaitinis susirinkimas. Asociacijos prezidentas Darius Jurgaitis ir alumnų atstovai aptarė, ką jau spėjo nuveikti neseniai įkurta organizacija, ir kalbėjosi apie neatidėliotinus darbus.

Alumnai domėjosi artėjančiais gimnazijos įkūrimo 105 metų sukakties renginiais, tarėsi, kaip prie jų prisidėti ir juos paįvairinti. Daugiausia kalbėta apie dviejų planuojamų knygų rengimą, leidybą ir platinimą bei galimybę per knygų pristatymo renginius plėtoti ryšius su joniškiečiais ir gimnazijos alumnais. Viena knyga, prie kurios jau dirba rašytoja Gina Viliūnė, bus skirta Joniškio miesto istorijai. Antrosios knygos autoriais dar gali tapti visi buvę „Aušros“ gimnazijos mokiniai ir mokytojai. Knygos „100+ istorijų apie Joniškio „Aušros“ gimnaziją“ rengėjų komanda iki rupgpjūčio 1 dienos laukia atsiminimų, nuotraukų, asmeninių istorijų el. paštu alumnai.ausra@gmail.com.

Vienas iš labiausiai alumnų asociaciją dominančių klausimų – gimnazijos muziejaus likimas. Su gimnazijos direktoriumi Vidmantu Sutniku aptarę planus, išklausę ir drąsių idėjų, ir praktinių siūlymų, susirinkimo dalyviai pažadėjo nuolat rūpintis muziejaus reikalais ir pagal galimybes prisidėti prie jo atnaujinimo bei šiuolaikiškos ekspozicijos kūrimo.                     Susipažinę su buvusio gimnazijos mokinio prof. Juozo Galkaus pasiūlytais eskizais, alumnai išsirinko savo organizacijos logotipą. Tikimasi, kad į gimnazijos 105 metų sukakčiai skirtus renginius asociacijos nariai atvyks pasipuošę naujuoju logotipu paženklinta atributika. Įdomi ir prasminga dovana susirinkimo dalyviams buvo gimnazistės Kotrynos Ramonaitės pasakojimas apie nuolat pildomą internetinį alumnų žemėlapį, sukurtą kartu su mokytoja Giedre Motiejuite. Pirmasis ataskaitinis alumnų asociacijos susirinkimas jo dalyvių nenuvylė. Pabrėžta, kad organizacijos nariams reikia nuolat bendrauti, stiprinti gretas, skleisti informaciją apie savo veiklą. Su alumnų asociacijos įstatais galima susipažinti Joniškio „Aušros“ gimnazijos svetainėje, alumnams skirtoje skiltyje. Ten yra ir prašymas priimti į asociacijos narius – jei norite prisijungti prie jos veiklos, užpildytą ir pasirašytą prašymą reikia išsiųsti jau minėtu el. Paštu alumnai.ausra@gmail.com. O kasdienių naujienų apie alumnų veiklą ir darbus geriausia ieškoti feisbuko grupėje „Joniškio „Aušros“ gimnazijos alumnai“. Šiuo metu joje yra daugiau kaip 1100 narių.

Buvusiems gimnazijos mokiniams visada smalsu, kaip atrodo jų mokykla, kuo gyvena šiandieniniai gimnazistai. Pasakoti buvusiems mokytojams ir dabartiniams mokiniams apie tai, ką pats veiki, kas pripildo tavo kasdienybę ir teikia jai prasmės, – visada išmėginimas ir savotiškas egzaminas net ir didžiulę bendravimo su auditorija patirtį turintiems gimnazijos svečiams… Į trumpą aktoriaus Mindaugo Ancevičiaus pamoką sutilpo daug: pasakojimai apie naujausius vaidmenis teatre, apie darbą su socialinių paribių vaikais, įspūdžiai iš kelionės į Ukrainą, pasvarstymai apie skaitymo svarbą, vaizduotės ugdymą, gebėjimą atpažinti ir išreikšti savo jausmus. „Man gyvenime svarbiausia – dėkingumas ir mokymasis“, – sakė Mindaugas ir kvietė kasdien atrasti, ko pasimokyti ir už ką padėkoti. Susitikimo iniciatorė mokytoja Vilija Bartašienė pasidžiaugė proga supažindinti tris prezidentus: pirmąjį gimnazijos mokinių prezidentą Mindaugą Ancevičių, dabartinę gimnazijos mokinių prezidentę Aureliją Rimdžiūtę ir alumnų asociacijos prezidentą Darių Jurgaitį. Gimnazijos direktorius Vidmantas Sutnikas, tęsdamas Mindaugo Ancevičiaus mintis apie skaitymą, pabrėžė, kad gimnazistai ne tik skaito, bet ir rašo, ir įteikė svečiams po naujausią mokinių grožinės kūrybos rinkinį.

Po šios turiningos dienos gimnazijoje liko tik, kaip sakė Mindaugas, padėkoti, pasimokyti ir – rengtis naujiems susitikimams.

Rita Urnėžiūtė

Joniškio „Aušros“ gimnazijos alumnų asociacijos valdybos narė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos