Erasmus+ “ STEAM and Robotics: a new learning approach” mobilumas Bulgarijoje

Viskas kas turi pradžią, turi ir pabaigą. 2020 metais prasidėjęs projektas, užbaigtas Bulgarijoje. Penkios partnerinės šalys: Italija, Kroatija, Lietuva, Bulgarija ir Graikija sėkmingai bendradarbiavo visą projekto laikotarpį. Visų šalių projekto dalyviai veiklų nepertraukė net COVID pandemijos metu. Dalinosi patirtimi ir vykdė kai kurias veiklas iš namų. Buvo neeilinė patirtis.

Susitikimas Bulgarijoje, Sofijos mieste buvo truputėlį kitoks. Mobilumo tema: “Soft skills with STEAM” , todėl vyko daug apibendrinamųjų, savęs pažinimo,  kultūrinių veiklų. Kartu šventėme mokykos 1SU “Pencho P. Slaveykov”144 metų gimtadienį. Taip pat visų šalių partneriai mokėsi kaip suplanuoti veiklas komandoje “team planning”, kaip susitaikyti su pralaimėjimu ir skatinti komandos narius sėkmei naudojant įvairias programėles. Mokiniai tobulino pasitikėjimo savimi įgūdžius, akcentavo dalyvavimo svarbą kiekviename gyvenimo etape.

Projekto dalyviai aplankė Plovdiv miestą, kuriame gėrėjosi antikiniu Philipopolio stadionu, praėjo senuoju Kapana rajonu, senamiesčiu. Visus sužavėjo antikinis teatras, kuris ir šiandien atlieka savo funkciją kultūriniame Plovdiv miesto gyvenime.

Europos dieną šventėme stebėdami 3D instaliaciją priešais Sofijos istorijos muziejų.

Draugai, su kuriais bendravome beveik ketverius metus, išliks ne tik projekto partneriais, bet ir puikiais bičiuliais gyvenime.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos