Po pertraukos į gimnaziją sugrįžo „Sugrįžimai“

  • Paskelbta: 2023-01-31
  • Kategorija: Renginiai

Kad suprastumei, ar, stovėdamas pasirinkimų kryžkelėje, viską gyvenime darai teisingai, verta paklausyti jau nuėjusių tą kelią, kuriuo eina dabartiniai „Aušros“ gimnazijos mokiniai. Juk ir išeiname tam, kad sugrįžtume – gal jautriu žodeliu, gal šviesiais prisiminimais, o gal trumpomis susitikimų akimirkomis.

Kartais užtenka akimirkos, kuri padeda mums pajusti bendrumo jausmą. Tą jaukią akimirką padovanojo mokytoja Giedrė Motiejuitė, pristatydama gimnazistės Kotrynos Ramonaitės sudarytą „Joniškio „Aušros“ gimnazijos alumnų geografinio išsibarstymo“ žemėlapį. Ir visai nesvarbu, kur gyvena aušriečiai – Joniškyje Melioratorių kvartele, Bariūnuose ar Vilniuje, Irake ar Pietų Korėjoje. Visi jie dienos akimirkose prisimena mokyklą  kaip jaunystės aidą, kaip ilgo ir vingiuoto kelio pradžią.

Tai todėl penktadienį „Aušros“ gimnazija pražydo šypsenomis. Jos negeso dabartinių mokyklos šeimininkų – gimnazistų ir mokytojų lūpose ir akyse. Šypsojosi ir buvę mokyklos auklėtiniai. Jie atskubėjo į savo mokyklą papasakoti, kuo svajojo būti baigę mokyklą, kas lėmė būsimos profesijos pasirinkimą ir kuo patrauklus jų dabartinis darbas. Skirtingų kartų, skirtingomis veiklomis užsiimantys alumnai atviravo apie savo sėkmes ir nesėkmes, pakilimus ir nuolydžius, dalinosi įžvalgomis ir patarimais. Visi atvykusieji ragino gerai įsiklausyti į dosniai žarstomus patarimus, bet, priimant karjeros sprendimą, klausyti savo širdies. Jie pastebėjo, kad kritikuojančių daug, mėgstančių patarinėti taip pat netrūksta, bet sėkmės raktas  glūdi tik mumyse. Kalbėjusieji skatino turėti svajonę, paversti ją tikslu, turėti karjeros planą ir nuosekliai dirbti, kad jis būtų įgyvendintas.

Tradicinis gimnazijos renginys mokiniams sudarė sąlygas ne tik ugdytis kompetencijas priimant karjeros sprendimus, planuojant karjerą, bet ir derinti tai su minkštosiomis kompetencijomis, kurios skatina kūrybiškumą, naujas idėjas ir atveria kelius didelei sėkmei.

Grįžusiems mokyklos auklėtiniams Henrikui, Neimantei, Gintarui, Gediminui, Evaldui, Rūtai, Monikai, Povilui atsidėkodami už kartu praleistą popietę dabartiniai gimnazistai, vadovaujami mokytojų Birutės Jurgaitytės ir Sandros Paulavičienės, dovanojo šaunią meninę programą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos