Rugsėjis su „Aušra“ LR Prezidentūroje

Rugsėjo 4 d. į diskusiją pilietiškumo tema „Rugsėjis su „Aušra“ LR Prezidentūroje buvo pakviesti Joniškio „Aušros“ gimnazijos atstovai. Mūsų mokyklai atstovavo  gimnazijos prezidentė Aurelija Rimdžiūtė ir abiturientas Nedas Bidlauskas, lydėjo  geografijos mokytoja Giedrė Motiejuitė. 
J. E. LR Prezidentas Gitanas Nausėda Joniškio „Aušros“ gimnazijoje lankėsi kovo 16 d., susitiko su gimnazijos bendruomene, padovanojo pirmojo lietuviško mėnraščio „Aušra“ (1883–1886) naują leidimą. Nedas Bidlauskas, talkinamas lietuvių kalbos mokytojo Vytauto Šalavėjaus kūrė viedo filmuką, kaip „Aušros“ leidinys galėtų būti panaudojamas mūsų gimnazijoje.

Prezidentūroje Aurelija Rimdžiūtė kartu su J. E. LR Prezidentu, „Aušros“ perleidimo iniciatoriumi dr. Gitanu Nausėda, šios iniciatyvos mecenatu Pranu Kizniu bei kitais mokslo srities ekspertais, mokiniais ir mokytojais diskutavo apie šio leidinio reikšmę mokykloms ir ypač mokiniams. Aurelija teigė, kad aktualijos, kurias perteikė leidinys „Aušra“ artimos ir mūsų dienoms. „Aušros“ leidinys yra puikus žmogiškumo, tautiškumo bei pilietiškumo ugdymo įrankis. Prisilietimas prie šio istorinio leidinio papildys mokinių žinias, gaunamas įvairių dalykų pamokose. Leidinyje galima rasti informacijos ir apie mūsų kraštą. 

Po renginio J. E. LR Prezidentas perdavė kuo šilčiausius linkėjimus mūsų bendruomenei.

Tikimės, kad „Aušrą“ mūsų mokykloje atras kuo daugiau mokinių ir šis leidinys bus plačiai naudojamas įvairių dalykų pamokose.

https://lrp.lt/lt/naujienos/prezidentas-ausros-autoriai-i-pasauli-zvelge-per-lietuvybes-prizme-tai-tebera-svarbu/41075?fbclid=IwAR2RKyqulGgH9kDIfPvN7ggDCRoKR5C5Z16I5KZjfaDj-Ao6iI4NXuLdlfc

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos