Gruodžio 14 dieną, 11 val. Joniškio „Aušros“ gimnazijoje vyko #FreedomLetters – solidarumo su Baltarusijos politiniais kaliniais - akcija

Gruodžio 14 dieną, 11 val. Joniškio „Aušros“ gimnazijoje vyko  #FreedomLetters – solidarumo su Baltarusijos politiniais kaliniais - akcija ir buvo rašomi  laiškai/atvirlaiškiai vienam ar keliems iš 882 šiandien kalinčių politinių Baltarusijos kalinių.

11 val. įvyko susitikimas su Baltarusijos žmogaus teisių centro „Viasna“ atstovais, URM atstovu Juliumi Mite. Jie  suteikė informacijos apie Baltarusijos kalinius ir laiškų prasmę jiems. Palaikymo laiškų/atvirukų Baltarusijos politiniams kaliniams rašymo kampanija #FreedomLetters buvo pradėta per lapkričio mėn. Vilniuje vykusį tarptautinį Demokratijos ateities forumą. Siekiama, kad ši akcija kuo plačiau pasklistų tarptautiniu mastu ir Lietuvoje,  Joniškio rajono savivaldybė ir mūsų gimnazija įsijungė į šią akciją.

Renginį pradėjo Joniškio rajono savivaldybės meras, išreikšdamas palaikymą Baltarusijos politiniams kaliniams, paskatino gimnazistus aktyviai įsijungti ir palaikyti laiškų rašymo idėją.

Tariame ačiū trečių gimnazijos klasių mokiniams, jų auklėtojoms Birutei J., Aušrai B., Ingridai J., socialinių mokslų mokytojoms Vilmai K., Giedrei M. už auklėtinių palaikymą,  rusų kalbos mokytojai Kristinai M. už pagalbą rašant laiškus rusų kalba.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos