Gimnazijos mokytojai antrus metus iš eilės dalyvavo anglų kalbos ir medijų raštingumo kursuose

Joniškio „Aušros” gimnazijos mokytojai antrus metus iš eilės dalyvavo anglų kalbos ir medijų raštingumo kursuose, kuriuos organizuoja Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacija (LAKMA) ir Britų Taryba Lietuvoje.

Nuotolinės anglų kalbos pamokos ne tik padėjo tobulinti anglų kalbos įgūdžius, bet ir padėjo atnaujinti mokymo medžiagą, susirasti naujų išteklių mokymo turinio medijų tinklapiuose anglų kalba. Kas labai svarbu pradėjus diegti atnaujintas ugdymo programas Lietuvos mokyklose. 

Nuotoliniai susitikimai su svečiais mums padėjo išmokti atpažinti netikras naujienas, rasti naujų interneto šaltinių, kuriuos galime pritaikyti mokymo procese (Giedrė Biržytė ir projektas „Aš Manau“). IT mokytojas Kęstutis Motiejuitis, įkvėptas kursų, moksleiviams inicijavo mokiniams užduotį „Lietuvos medijų turinio tyrimas“. Geografijos mokytojos Giedrės Motiejuitės paraginti, pamokose mokiniai kūrė naujienų pranešimus, video reportažus.

Mūsų mokykla aktyviai dalyvauja Erasmus+ projektuose, todėl nuolat mokytojai turi tobulinti anglų kalbos žinias, kurios būtinos organizuojant projektų veiklas iš užsienio atvykstantiems moksleiviams. Direktoriaus pavaduotoja Jurgita Bulzgienė ir IT mokytojas Kęstutis Motiejuitis dalyvavo darbo stebėjimo mobilume. Geografijos mokytoja Giedrė Motiejuitė dalyvavo, o IT mokytoja Lina Karkliuvienė ruošiasi dalyvauti mokinių mobilumo vizite, kaip lydintys mokytojai. 

Balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje Joniškio „Aušros” gimnazijoje turėjome susitikimą su studentais iš Ispanijos. Ispanijos bei mūsų gimnazijos moksleiviams vedėme pamokas anglų kalba, kurių metu pristatėme savo šalį, mokyklą, tradicijas. Svečiams buvo organizuojamos komandos formavimo veiklos. Mūsų svečiai turėjo atlikti keletą užduočių anglų kalba apie Lietuvą, Lietuvos kraštovaizdį, ūkinę veiklą.

Dėkojame mokymus vedusioms anglų kalbos mokytojoms Gintarei Baltrūnienei ir Kristinai Urbonienei.

Kursuose dalyvavę mokytojai Lina Karkliuviene, Jurgita Bulzgiene, Giedre Motiejuitė ir Kęstutis Motiejuitis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos