Su gimnazistais aptartos darbo rinkos tendencijos

Daugelis Joniškio ,,Aušros“ gimnazijos abiturientų kruopščiai ir atsakingai planuoja savo karjeros kelią – derina asmenines savybes su gebėjimais, svarsto apie įvairias profesines perspektyvas, kurios ateityje būtų ne tik tvirtas finansinis pagrindas, bet ir savirealizacijos galimybė. 
Planuojant savo ateitį, būtina žinoti šių dienų darbo rinkos tendencijas, kokių darbuotojų dažniausiai ieško darbdaviai, kokius gebėjimus reikia ugdyti norint būti konkurencingu darbo pasaulyje. Siekiant jaunuoliams atsakyti į šiuos ir kitus juos dominančius klausimus, su abiturientais gimnazijoje susitiko Užimtumo tarnybos prie LR SADM Šiaulių regiono karjeros planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kriščiūnaitė ir Joniškio rajono švietimo centro karjeros specialistė Erika Vitkauskienė. 
R. Kriščiūnaitė gimnazistams pristatė Užimtumo tarnybos teikiamas paslaugas jaunimui, detaliai pristatė ir aptarė šiuolaikinių darbdavių lūkesčius būsimiems darbuotojams, Šiaulių regiono darbo žemėlapį. Susitikimo metu kalbėta apie darbo sutarčių ypatumus, ateities ir šiuo metu paklausiausias profesijas, aptarti pastaruoju metu darbo pasiūlymuose dominuojantys reikalavimai būsimiems darbuotojams, pristatyti paramos verslui kurti įrankiai ir kitos su profesine veikla susijusios aktualijos.  
Šiuo metu ir ateityje didžiausia tikimybė įsidarbinti šiems specialistams: elektros inžinieriams, elektros gedimų inžinieriais, bendrosios praktikos slaugytojams, medikams, IT specialistams, programuotojams, elektroninių parduotuvių vadybininkams, logistikos vadybininkams, logistikos projektų vadybininkams, transporto vadybininkams, pedagogams. Populiarus ir nekvalifikuotas darbas. 
Užimtumo tarnybos duomenimis, paklausiausios profesijos Šiaulių apskrityje: slaugytojo padėjėjai, individualios priežiūros darbuotojai namuose, suvirintojai, tinkuotojai, betonuotojai, plataus profilio statybininkai, elektrikai, pardavėjai, virėjai, kepėjai konditeriai, variklinių transporto priemonių mechanikai, judamųjų žemės ir miško ūkio įrenginių operatoriai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojai. 
Po susitikimo gimnazistams buvo teikiamos individualios konsultacijos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos