Ispanijos moksleivių Erasmus+ savaitė gimnazijoje

Balandžio 20 - gegužės 3 dienomis gimnazijoje lankėsi projekto “Biodiversity and industry around us” I.E.S. Cesar Manrique mokyklos komanda iš Lanzarotės salos (Ispanija). Tai tęstinis Joniškio „Aušros” gimnazijos ir  I.E.S. Cesar Manrique mokyklos projektas. Mūsų mokiniai ir mokytojai Lanzarotės gamtą ir ūkines veiklas tyrinėjo pernai metų lapkričio pabaigoje, gruodžio pradžioje. 

Penki mokiniai ir du biologijos mokytojai iš Kanarų salos visą savaitę tyrinėjo Lietuvos gamtos įvairovę, lankėsi Joniškio rajono įmonėse. Pirmadienį Ispanijos komanda susipažino su Vilniumi, jo senamiesčiu, lankėsi Sereikiškių parke, kilo į Gedimino kalną, grožėjosi Pučkorių atodanga. Svečiams didžiulį įspūdį darė medžių ir parkų gausa urbanizuotoje teritorijoje. 

Antradienį Ispanijos moksleiviai dalyvavo geografijos ir anglų kalbos pamokose. Biologijos mokytojas Jose Yanez Garcia Ic klasės moksleiviams vedė geografijos pamoką apie asmeninę kelionę po Afrikos šalis. Aptarti skurdo ir prabangos kontrastai Afrikoje. Antradienio popietę svečiai ir gimnazijos mokiniai lankėsi ŽŪK „Joniškio Aruodas”, jo direktorė Jurita Zubauskienė, mūsų gimnazijos auklėtinė, pasakojo apie kooperatyvo veiklas. UAB „Golden Fields Factory” įmonėje aptarėme lietuviškų pašarų kelionės geografiją. Audruvio žirgyne su sportinių žirgų auginimo subtilumais supažindino buvęs gimnazijos mokinys Kristupas Petraitis. Pažinti mūsų krašto įmones, jų veiklas buvo įdomu ir mūsų mokiniams. Krepšinio muziejuje svečius džiugino gimnazijos alumno Leono Karaliūno emocingi pasakojimai apie krepšinį ir jo žvaigždes. 

Trečiadienį projekto komanda lankėsi Rygoje. Ketvirtadienio rytą biologijos mokytojos Rūtos Stankūnienės medelyne tyrinėjo sodininkystės ūkį, vėliau - Mūšos - Tyrelio pelkės augaliją. Žagarės regioninio parko lankytojų centre susipažino su šio krašto gamtos ir kultūros vertybėmis. Ilga darbo diena užbaigta smagiu pikniku Žagarės poilsio zonoje. 

Penktadienį moksleiviai, padedami mokytojų, pildė geo apklausą skaitmeniniam žemėlapiui sukurti. Po pietų aplankė Kryžių kalną ir Šiaulius.

Ilga ir darbinga savaitė svečiams iš saulėtos Lanzarotės salos šalia draugiškų juos priėmusių gimnazistų sukėlė daugybę smagių emocijų. Juos džiugino mūsų šalies žalias ir spalvomis pasidabinęs pavasaris, tvarkingos miestų gatvės, švari aplinka, gardus maistas ir draugiški žmonės. Didžiausia padėka moksleivių tėveliams, priėmusiems ir globojusiems moksleivius iš  I.E.S. Cesar Manrique mokyklos!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos